1.1

Ç’thotë filozofi skocez për Imam Aliun?

Spread the love

Thomas Carlyle (historian, filozof, kritik, eseist, përkthyes dhe sociolog skocez, 1795-1881) rreth personalitetit të Imam Aliut shprehet kështu:

Sa për këtë djalosh “Ali”, s’mund të mos e dashurosh. Krijesë fisnike, siç e tregon veten këtu dhe gjithmonë më pas; plot dhembshuri e guxim të papërmbajtshëm. Ka diçka kalorësiake në të; trim si luan e prapëseprapë plot mirësi, sinqeritet dhe butësi, të denja për kalorësinë e krishterë”.

(Redaksia e revistës “Vlera”, nr. 12, tetor 2014, fq. 37)
There is 1 comment

Add yours

Post a new comment