1.52

Dëmet e joseriozitetit

Spread the love

Vazhdim

Hulumtimet kanë evidentuar se sëmundje të ndryshme siç janë gastriti, kokëdhimbja, anemia, pagjumësia, ankthi, stresi, ndenja e inferioritetit, nënçmimi, hutimi, dobësimi i vetëbesimit e i vullnetit janë pasoja fizike dhe mendore të zvarritjes së punëve dhe joseriozitetit.

Një nga efektet negative shoqërore që sjell joserioziteti është transferimi gradual i kësaj gjendje afektive tek të tjerët, sidomos tek anëtarët e tjerë të familjes dhe tek fëmijët. Dëmi më i madh i joseriozitetit dhe zvarritjes së punëve është ngadalësimi i procesit të zhvillimit dhe përparimit material e shpirtëror të njeriut.

Huazuar nga broshura e “Kolegjit Saadi”, Tiranë.

(Revista “Vlera”, nr. 7, nëntor 2011, fq. 21)

Vazhdon
There are no comments

Add yours