dolor_abdominal_1

Dhimbjet menstruale të rrezikshme sikurse një sulm në zemër

Spread the love

Dhimbjet menstruale janë po aq të rrezikshme dhe të dëmshme sa një atak kardiak. Ky ka qenë përfundimi i një studimi shkencor nga University College në Londër.

Nëse meshkujve u bën efekt një medikament për dhimbjet abdominal për 49 minuta, femrat kërkojnë 65 minuta kohë të qetësohen.

Ndonëse mendohet se femrat e teprojnë me dhimbjet dhe e dramatizojnë gjendjen për shkak të stereotipeve seksiste John Guillebaud, profesor i shëndetit riprodhues në University College London, zbuloi se dhimbjet e periodave mund të jenë aq të dëmshme sa një atak në zemër.

Është e pabesueshme sa pak ekspertë e specialistë angazhohen në të tilla studime! Ndonëse vitet e fundit janë bërë shumë fushata në mediat sociale rreth kësaj çështjeje, ende nuk është përhapur në diskursin mjekësor.

Mosnjohja e shkakut të këtyre dhimbjeve është jo pak shqetësuese në të gjithë mjekësinë.

Nëse nuk e dinit fjala histerike rrjedh nga hystericus, që do të thotë ‘e mitrës’. Pra histerizmat siç shprehen disa e kane gjenezen nga dhimbjet menstruale dhe kjo eshte vertetuar shkencerisht.
There are 5 comments

Add yours

Post a new comment