Black and Blue Summer Photo Life Quote Instagram Post

DHJETË THËNIE TË MENÇURA (5)

Spread the love

Vazhdim

HUMBJA

Ne humbëm, sepse i thamë vetes se humbëm”.

(Leo Tolstoy, 1828-1910, filozof dhe shkrimtar i njohur rus)

* * *

INJORANCA E VËRTETË

Injoranca e vërtetë nuk është mungesa e njohurive, por refuzimi për t’i përftuar ato”.

(Karl Popper, 1902-1994, filozof dhe profesor austriako-britanez)

* * *

PENGESA E MURIT

Nëse përpara iu del një mur, mos u ktheni mbrapa, por mendoni se si t’i vini rrotull, ta kapërceni ose të kaloni nëpër të”.

(Michael Jordan, 1963, ish-basketbollist i njohur amerikan dhe bizmesmen)

* * *

SHIU

Mos u zemëro me shiun; ai thjesht nuk di se si të bjerë lart”.

(Vladimir Nabokov, 1899-1977, novelist, poet dhe përkthyes rus)

* * *

DËSHIRA DHE KËRKESA

Jo gjithmonë mund të merrni atë që doni, por nëse herë pas here kërkoni, mund merrni çfarë ju duhet”.

(Mick Jagger, 1943, këngëtar, tekstshkrues, muzikant dhe kompozitor i njohur anglez)

* * *

KARAKTERISTIKAT E INJORANCËS

Karakteristikat e vërteta të injorancës janë kotësia, krenaria dhe arroganca”.

(Samuel Butler, 1835-1902, autor dhe novelist anglez)

* * *

INFORMACIONI

Informacioni nuk është njohuri”.

(Albert Einstein, 1879-1955, shkencëtar i njohur gjerman mbi relativitetin, nobelist në fizikë)

* * *

BUZËQESHJA

Dikush mund të buzëqesh dhe të jetë djall”.

(William Shakespeare, 1564-1616, poet, dramaturg i njohur anglez)

* * *

MËSIMI

Pasioni për të mësuar është mjet për mbijetesë”.

(Carl Sagan, 1934-1996, astronom, shkencëtar, kozmolog dhe astrofizikan amerikan)

* * *

VETVETJA

Për ta gjetur vetveten, mendoni për vetveten”.

(Sokrati, 470-399, filozof i njohur antik grek)
There are no comments

Add yours