anj

Disa këshilla për jetën nga gjeniu Albert Ajnshtajn

Spread the love

Relativiteti, sipas Albert Ajnshtajn, është “Kur një mashkull ulet pranë një vajze të lezetshme për një orë, por i duket që qëndroi me të për vetëm një minutë. Por, lëreni të qëndroj në një furrë të nxehtë për një minutë, dhe do t’i duket ora më e gjatë në jetën e tij.”

Ai e shpjegon relativitetin me fjalët më të thjeshta, ashtu shpjegon shumë mësime jetësore. Mençuria e tij është e papërshkrueshme, pasi që ai mbetet gjeniu i fizikës dhe jetës.

Vendosni

“Gjithmonë bëni çfarë është e drejtë, pasi që kjo do t’i kënaqë disa, ndërsa të tjerët do t’i mahnisë!”

Shikoni gjërat më ndryshe

“Asnjëherë nuk e kam bërë ndonjë nga zbulimet e mia përmes procesit të mendimit racional.”

Jetoni të tashmen

“Asnjëherë nuk mendoj për të ardhmen… E ardhmja vjen mjaft shpejt…”

Bëhuni imagjinar

“Shenja e vërtetë e inteligjencës nuk është njohuria, por imagjinata!”

Bëhuni praktik

“Jeta është sikur të ngasësh biçikletën. Për të mbajtur balancimin, gjithmonë duhet të jeni në lëvizje…”

Bëhuni njeri i vlerave morale dhe etikës

“Përpiquni të mos bëheni njeri i suksesit, por njeri i vlerës!”

Edukojeni dhe fuqizojeni vetveten

“Edukimi është ai që mbetet, pasi që një njeri të ketë harruar atë se çfarë ka mësuar në shkollë.”

Vëni gjërat në pyetje

“Mësoni nga e djeshmja, jetoni për të sotmen, shpresoni për të nesërmen. Mirëpo, gjëja më e rëndësishme është që asnjëherë të mos ndaleni duke vënë në pyetje gjithçka!”

Mbani gjërat thjeshtë

“Nëse nuk mund t’i shpjegoni diçka një djaloshi gjashtë vjeçar, atëherë as vetë nuk e kuptoni mirë.”

Vriteni monotoninë

“Definicioni i çmendurisë është të bëni diçka të njëjtë çdo ditë dhe të prisni rezultate të ndryshme”.
There are 14 comments

Add yours

Post a new comment