4.1

Fjalë të urta nga Imam Aliu (2)

Spread the love

Pse nevojitet këshillimi?

Këshillimi i ndërsjelltë është mbulim i të metave; ai i cili është i kënaqur me vetveten ka shumë të atillë që janë të hidhëruar me të” – Imam Aliu.

A është lëmosha ilaç?

Lëmosha është ilaç efikas, kurse veprat e njerëzve në këtë botë do t’u pasqyrohet atyre në botën tjetër” – Imam Aliu.

Filozofia e rrotullimit të botës

Kur kjo botë kthehet drejt ndonjërit, ajo ia dhuron edhe të mirat e të tjerëve. Por kur ia kthen shpinën, ia refuzon edhe të mirat e tij” – Imam Aliu.

Me kënd të shoqërohemi?

Shoqërohuni me njerëz ashtu që ata të qajnë për ju nëse vdisni dhe të përmallohen për ju sa të jeni gjallë” – Imam Aliu.

 Superioriteti karshi armikut

Kur je superior karshi armikut tënd, falja e tij le të jetë mirënjohje për epërsinë tënde ndaj tij” – Imam Aliu.

Kush është më i pafuqishmi?

Më i pafuqishmi nga të gjithë njerëzit është ai i cili nuk mund të bëjë mik, kurse edhe më i pafuqishëm është ai i cili bën mik por e humb” – Imam Aliu.

 

(Redaksia e revistës “Vlera”, nr. 14, prill 2015, fq. 33)
There is 1 comment

Add yours
  1. кабельное телевидение тольятти центральный район подключить

    мрт иваново клиника современной медицины цены украшения из цветов уфа планета черниковка уфа
    москва калининград авиабилеты цена прямые рейсы дешево туда и обратно август
    2023 циновка для роллов где купить
    в самаре планирование беременности таганрог


Post a new comment