4.1

FRAZA NGA PEJGAMBERI MUHAMED (paqja qoftë mbi të dhe familjen e tij)

Spread the love

VARFËRIA, PASURIA, VETMIA DHE NDIHMA

Nuk ka varfëri më të madhe sesa padituria, pasuri më të madhe sesa mendja, vetmi më frikësuese se egoizmi dhe ndihmesë më të madhe se konsultimi” – Pejgamberi Muhamed (paqja qoftë mbi të dhe familjen e tij).

MENDJA, MORALI DHE FALËNDERIMI

Anjë mendje nuk është më e dobishme sesa mendja e kujdeshme. Nuk ka origjinë dhe prejardhje më të mirë se sa morali dhe nuk adhurim më të mirë se falënderimi” – Pejgamberi Muhamed (paqja qoftë mbi të dhe familjen e tij).

KUSH KË E SHKATËRRON?

Fjalën e shkatërron gënjeshtra, diturinë e shkatërron harresa, pakujdesia e shkatërron adhurimin, bujarinë e shkatërron neglizhenca, trimërinë e shkatërron zullumi, bukurinë e shkatërron egoizmi, dhe prejardhjen familjare e shkatërron të lëvduarit me të” – Pejgamberi Muhamed (paqja qoftë mbi të dhe familjen e tij).

E VËRTETA, TRADHTIA, SINQERITETI, FEJA DHE SJELLJA E MIRË

Gjithmonë thuaje të vërtetën, mos të dalë e pavërteta asnjëherë nga goja; kurrsesi mos tento kah tradhtia; frikësohu nga Zoti sikur je duke e parë Atë; pasurinë dhe jetën flijoje për fenë tënde; përfito sjelljen e mirë dhe largohu nga sjellja e keqe” – Pejgamberi Muhamed (paqja qoftë mbi të dhe familjen e tij).

VËLLAZËRIA, DHURIMI DHE FALJA

Tri gjëra janë prej morali të lartë: Të punosh në vazhdimësinë e lidhjes me atë që e ka ndërprerë me ty; t’i dhurosh atij që nuk të jep dhe të falesh atë që të bën zullum” – Pejgamberi Muhamed (paqja qoftë mbi të dhe familjen e tij).

GJUHA, MËKATET DHE RUAJTJA E MORALIT

Tri gjëra janë shpëtuse; përmbajtja e gjuhës, qarja për mëkatet dhe mosdalja nga shtëpia(duke mos pasur për qëllim largimin nga shoqërimi ne njerëzit e pamoralshëm” – Pejgamberi Muhamed (paqja qoftë mbi të dhe familjen e tij).
There are 16 comments

Add yours

Post a new comment