1.13

HAZRETI FATIME (poezi)

Spread the love

O Fatime, zemër nur
Shërove plagët nën flamur
Nën flamurin e Islamit
Ngrite zërin e Kuranit.

Veprat e tua trimërore
Japin shkëlqime hyjnore
Na mbushin zemrën plot me nur
Na udhëzojnë më shumë sabur.

Sa nënë e dashur ti për ne je
Sa bijë e ndershme për babanë
Sa grua e lumtur për Alinë
O mikesha e Perëndisë.

Jetë të vrazhdë ti kalove
Shumë dhimbje përjetove
Asnjëherë nuk u dëshpërove
Edhe pse u sakrifikove.

Sa herë që hyre në derë
Pejgamberi ngrihej me nder
T’i puthte duart, faqet dhe sytë
E lëshonte vendin që të ulesh ti.

Populli thotë nënë e bijë
Janë mu si hark e dry
Por kësaj here babë e bijë
Allahu i bëri arkë e dry.

Marrë nga libri: “Eja Shpejt“, autore: Ikballe Berisha Huduti, shtëpia botuese “Dielli Pas Reve“, Prishtinë, maj 2015, fq. 119.

Huazuar nga sajti personal i autores.
There are 3 comments

Add yours
  1. Suivre Téléphone

    Suivre le téléphone portable – Application de suivi cachée qui enregistre l’emplacement, les SMS, l’audio des appels, WhatsApp, Facebook, photo, caméra, activité Internet. Idéal pour le contrôle parental et la surveillance des employés. Suivre le Téléphone Gratuitement – Logiciel de Surveillance en Ligne. https://www.xtmove.com/fr/

  2. Rastrear telefone

    Monitore o celular de qualquer lugar e veja o que está acontecendo no telefone de destino. Você será capaz de monitorar e armazenar registros de chamadas, mensagens, atividades sociais, imagens, vídeos, whatsapp e muito mais. Monitoramento em tempo real de telefones, nenhum conhecimento técnico é necessário, nenhuma raiz é necessária. https://www.mycellspy.com/br/tutorials/


Post a new comment