1.2

Holloween – festë e krimeve dhe e fatkeqësive në shoqëri

Spread the love

Halloween 2018 sjell me vete shpenzime ekstravagante për kostume dhe karamele, krejtësisht të tepruara, madje edhe paraqitjen e problemeve shëndetësore një ditë më pas. Por, me gjithë zbavitjet në errësirë, është e rëndësishme të mbahet parasysh siguria – veçanërisht për një festë që është aq e përqendruar tek fëmijët. Dhe të dhënat historike tregojnë se fëmijët bien pré e mashtrimit (grabitjes së tyre) për shfrytëzim në pedofilizëm ku prindërit humbin fëmijët e tyre përgjithmonë pasi mundësitë janë të mbyten apo të mos kthehen kurrë më në shtëpitë e tyre. Si dhe kanë shumë gjasa të vdesin në aksidentet e makinave gjatë natës së Halloween-it dhe deri në 50% mbesin me probleme psikologjike për një kohë të gjatë madje ndonjëherë edhe të përjetshme për shkak të maskave të frikshme.

Këto janë disa statistika rreth harxhimeve që bëhen për një natë të vitit janë marramendëse, ku çdo vit shpenzohen rreth 10 bilionë dollarë vetëm për këtë ditë dhe këto janë përqindjet se për ku më shumë shkojnë shpenzimet duke mos përfshirë alkoolin dhe narkotikët që përdoren më shumë se çdo natë e gjithë vitit:

Përqindja ose gjasa e humbjes së fëmijëve në këtë ditë qoftë përgjithmonë (duke vdekur) qoftë duke mbetur me pasoja për tërë jetën (psikologjikisht apo fizikisht) është tmerrësisht e madhe. Fëmijët kanë dy herë më shumë gjasa për t’u goditur nga një makinë dhe të vriten në Halloween se në çdo ditë tjetër të vitit.

Përgatiti: Redaksia e revistës “Vlera
There are 72 comments

Add yours
  1. 오피뷰

    hello there
    i have learn several just right stuff here. Definitely value bookmarking for revisiting Aspectmontage makes it easy as can be and affordable for you to upgrade your windows, doors, roofing, showers or baths“오피뷰”’m really impressed with your writing skills and also indow replacement Boston In addition to installing abode improvement products that compel your serene,


Post a new comment