gjes-640×325

Ja mëngjesi ideal për zemrën

Spread the love

Disa ushqime bashkëveprojnë duke i përforcuar vlerat ushqyese të njëri-tjetrit, ose duke përmirësuar përthithshmërinë e aparatit tretës.

Kur tërshëra kombinohet me lëngje të pasur me vitamine C, si lëngu i portokallit, mbron arteriet dy herë më shumë sesa të marra të ndara. Polifenolet e tyre përbejnë forcë më të madhe antioksiduese, duke mbrojtur arteriet nga yndyrat e larta si tregliceridet apo kolesteroli i keq LDL.

Me prej ardhje nga gruri i shtypur, tërshëra është një nga ingredientët më të shijshëm dhe të shëndetshëm që duhet në mënyrë kategorike të konsumoni. Lëngu i portokallit ka aktivitet antimikrobial dhe antiviral, është dëshmuar i shkëlqyeshëm në lehtësimin e çekuilibrit hormonal, stimulimit të rigjenerimit të qelizave dhe rritjen e imunitetit. Nëse i praktikoni këto dy ushqime në mëngjeset tuaja, kujdesuni që t’i merrni së bashku dhe jo veç e veç.
There are no comments

Add yours