4.1

Komentimi i ëndrrës sipas Profetit Muhamed (s.a.)

Spread the love

El-Hakim En-Nisaburi me transmetim nga Ummu Fadl bintul Harith, bashkëshortja e Abbas ibn Abdul Muttalibit, thotë se ajo shkoi te i Dërguari i Allahut (paqja qoftë mbi të dhe familjen e tij) dhe i ka thënë:

O i Dërguari i Allahut! Unë kam parë një ëndërr të keqe mbrëmë”.

Ai i tha: “Si ishte?

Ajo i tha: “Ishte e tmerrshme”.

Ai i tha: “Si ishte?

Ajo i tha: “Unë pashë sikur një pjesë e trupit tënd u pre dhe ra në prehërin tim”.

I Dërguari i Allahut (s.a.) i tha: “Ke parë diçka të mirë. Fatimja do të lindë, insha’Allah një djalë dhe do të jetë në prehrin tënd”. Hazreti Fatimja kur e lindi Husejnin, e vendosi djalin në prehrin e saj, ashtu siç tha i Dërguari i Allahut.

Ummu Fadl bintul Harith thotë: “Një ditë, hyra te i Dërguari dhe e vendosa Husejnin në prehrin e tij. Pastaj pashë sytë e të Dërguarit të Allahut që po lotonin”. I thashë:

O i Dërguari i Allahut, nëna ime dhe babai im qofshin kurban për ty! Çfare ke?” Ai tha:

Më erdhi Xhebraili (paqja qoftë mbi të) dhe më lajmëroi se ummeti im do ta vrase këtë djalin (nipin) tim”.

Unë i thashë: “Këtë?

Ai tha: “Po”. Ai më solli edhe dheun e kuq.

(El-Hakim en-Nisaburi, “El-Mustedrek ala es-Sahihajn”, kitab “Ma’rifetus-sahabeh”, hadithi numër 4818)

(Redaksia e revistës “Vlera”, nr. 13, janar 2015, fq. 33)
There are 4 comments

Add yours
  1. buy gym equipments in Dubia

    Heya just wanted to give you a brief heads up and let you know a few of the pictures aren’t loading properly. I’m not sure why but I think its a linking issue. I’ve tried it in two different browsers and both show the same outcome.


Post a new comment