CF

Misër shumëngjyrësh…

Spread the love

Këto kokrra shumëngjyrësh të misrit që duken si kokrra kristali i përkasin një varieteti të krijuar posaçërisht të quajtur me të drejtë misri kristal, gur i çmuar, shkruan gazeta.

Dhe në fakt mund të rritet nga fara. Misri kristali i gurëve u zhvillua nga Carl Barnes, një fermer Cherokee në Oklahoma, i cili vuri re se herë pas here një kavanoz tregoi shenja të ngjyrosjes së pazakontë që shkëlqenin përmes saj. Barnes kishte zgjedhur dhe mbajtur ato fara, dhe në sajë të aftësisë së tij të mahnitshme për të përmirësuar misrin dhe shumë vite të punës së madhe, humbi kristali i grurit ka lindur./GAZETA OZONI/
There are no comments

Add yours