qabe-810×488

Për këto arsye është i ndaluar fluturimi i avionëve mbi Qabe

Spread the love

Vendi i shenjtë i myslimanëve, Qabeja, është pjesë e zonës ajrore mbi të cilën fluturimi është i ndaluar. Madje, edhe besimtarët myslimanë që shkojnë të vizitojnë vendin e shenjtë detyrohen që të aterojnë në një aeroport tjetër, dhe pastaj të marrin transportin rrugor për deri në Mekë, Arabi Saudite. Arsyeja prapa kësaj dukurie duket mjaft interesant.

Përmendet prania e fushës magnetike mbi Qabe, dhe prania e vakumeve ajrore mbi këtë xhami, të cilat pengojnë fluturimet e avionëve mbi të,

Po ashtu, një nga mundësitë thuhet të jetë fakti që Meka është e vendosur në një zonë malore e cila ka efekt negative në zërat e atyre që kryejnë haxhin, dhe arsyeja tjetër është mundësia e pranisë se jomyslimanëve në avionë, kurse kalimi mbi këtë vend të shenjtë nuk u takon atyre.
There are no comments

Add yours