Shenjat që tregojnë se stresi po ju sëmur çdo ditë nga pak

Spread the love

Stresi është një ndër armiqtë që po rrezikon gjithmonë e më shumë jo vetëm shëndetin mendor, por edhe atë fizik të shumë njerëzve në të gjithë botën.
Sipas një studimi nga Firdaus Dhabhar, profesor i psikiatrisë të Universitetit të Miamit, periudhat akute të stresit, që zgjasin nga pak minuta në disa orë mund të forcojnë sistemin imunitar.

Por, nëse stresi është kronik dhe zgjat shumë domethënë për disa javë, muaj ose edhe vite mund të shkaktojë ndryshime negative në sistemin imunitar dhe funksione të tjera biologjike.

Çfarë lloj ndryshimesh? Stresi kronik pengon sistemin imunitar të mbrojë trupin nga sëmundjet dhe patogjenet.

Ai ndikon gjithashtu negativisht tek funksioni i qelizave dhe zhvillimin e inflamacionit.
There are no comments

Add yours