gru

Shokuese: Shumica e amerikanëve nuk e dinë se buka vjen nga gruri

Spread the love

Një studim i Departamentit të Agrikultures së SHBA­ve nxorri në pah nivelin e dobët të njohurive që ka publiku amerikan ndaj ushqimeve që konsumon.

Kjo vjen për shkak të mungesës së ushqimeve të freskëta në tregjet amerikane dhe zëvendësimit të gatimit në shtëpi me produkte të gatshme të blera në supermarkate. Disa nga statistikat tronditëse (dhe paksa qesharake) janë: 16.4 milion madhorë mendojnë se çokollata me qumësht vjen nga lopët bojëkafe 60% e nxenësve në klasë të gjashtë nuk e dinë se qepa dhe sallata janë bimë 78% nuk e dinë se “pickles” jane kastraveca turshi 72% nuk e dinë se buka vjen nga bima (gruri)
Burimi i pushkut pa uje nga Sondazhi i shkollave tetë­vjeçare në Kaliforni dhe Sondazhi i Departamentit te Agrikultures së SHBA­.
There are 17 comments

Add yours

Post a new comment