dds

A duhet konsumuar lëkura e peshkut

Spread the love

Shumica prej nesh e dimë për yndyrat esenciale omega 3 dhe omega 6 që na ofrojnë peshqit. Në ditët e sotme më shumë se 90% e popullsisë konsumojnë më pak sesa duhet omega 3 dhe omega 6.

Ndërkohë dieta e tyre është shumë e pasur në yndyrë të rafinuar dhe të përpunuar (trans yndyrë).Në rastin e peshkut kur ne i lyejmë me miell dhe i skuqim, një sasi e yndyrës së ”mirë” që ne duam oksidohet! Atëherë…?1)

Do të këshilloja të preferonim peshkun e pjekur dhe jo atë të skuqur2) Mund të përgatitet edhe supë, mund të përdorni fileto peshku për të evituar hallat dhe t’i ofroni tek fëmijët e vegjël.3)

Më rast se keni një peshk të skuqur atëherë duhet të hiqni lëkurën, sidomos kur peshku është rezervati.4) Kur jeni mbipeshë do të këshilloja gjithashtu të mos e konsumoni lëkurën5) Ndërsa kur keni një peshë trupore të ulët mund të konsumoni lëkurën, por preferoni peshkun natyral.Dieta mesdhetare na udhëzon të konsumojmë 2-3 herë në javë peshk.
There are no comments

Add yours