llll

Bimët helmuese që nuk duhet t’i mbani asnjëherë në shtëpi.

Spread the love

Nga Parajsa na kanë mbetur 3 gjëra: yjët, fëmijët dhe lulet, por Dante nuk e dinte që disa lule janë helmuese dhe jo të gjitha ato e kanë vendin në parajsë. Lulet e mëposhtme përmbajnë toksina helmuese për njerëzit e kafshët, ndaj është mirë t’i mbani jashtë shtpëisë. Nuhatja e tyre, kafshimi apo ngrënia (nga fëmijët e vegjël e kafshët) e ndonjëherë dhe prekja mund të shoqërohen me efekte anësore në organizëm.

Fotogaleria e mëposhtme përmbledh të gjitha bimët “helmuese” që duhet t’i mbani sa më larg.

Lulebora

Wisteria

Water hemlock

Rhododendron dhe Azalea

Oleander
There are no comments

Add yours