5.1

Buzëqeshja e madhe e fetusit 42-ditësh

Spread the love

Kjo është një pamje e fetusit gjashtëjavësh (42-ditësh), ku sytë dhe veshët e tij sapo kanë filluar të formohen dhe të marrin trajtë njeriu. Lëkura dhe kockat kanë filluar, gjithashtu, të formohen dhe ai ka një buzëqeshje të madhe. Profeti Muhamed (paqja e Zotit qoftë mbi të dhe familjen e tij) e ka përshkruar këtë imazh katërmbëdhjetë shekuj më parë me një saktësi të tillë, sa e mahnit njeriun. Ai thotë:

Kur embrioni ka mbushur 42 netë, Allahu dërgon melek tek ai dhe krijon veshët, sytë, lëkurën, mishin dhe kockat”. Pyetja është: Kush ia ka Profetit Muhamed (paqja qoftë mbi të dhe familjen e tij) këtë dije kaq të saktë? A nuk është Allahu Ai që ia ka thënë?

(Redaksia e revistës “Vlera”, nr. 15, qershor/korrik 2015, fq. 40)
There are no comments

Add yours