3.1

DISA FAKTE INTERESANTE PSIKOLOGJIKE

Spread the love

Këto janë të gjitha fakte psikologjike!

1. Kur ju shihni ëndrra trupi juaj paralizohet.

2. Nëse loti i parë del nga syri i majtë tregon dhembje, nëse del nga i djathti tregon lumturi.

3. Kur e humbni telefonin reagoni njëjtë si në një eksperiencë para vdekjes.

4. Truri i njeriut nuk mund të krijojë fytyra, kështu që nëse e shihni dikë që nuk e keni takuar asnjë herë në ëndërr, gjasat janë që e keni parë më herët mirëpo për një moment të shkurtër.

5. Në moshën 16 vjeçare, 80% e njerëzve veçse e kanë takuar njeriun me të cilin do të martohen.

6. Njerëzit e padijshëm besojnë se janë më të zgjuar se sa që janë, ndërsa njerëzit më inteligjentë i nënvlerësojnë aftësitë e tyre.

7. Kur ju kujtohet diçka nga e kaluara nuk jeni duke e kujtuar ngjarjen, por herën e fundit kur e keni kujtuar atë ngjarje.

8. 68% e njerëzve kanë zhvilluar “sindromën fantazmë të vibrimit” ku besojnë se telefoni i tyre në xhep ka vibruar e në fakt nuk e ka bërë.

9. Vetëm gjysma e popullsisë në botë vuan nga ankthi, depresioni, abuzimi i substancave narkotike apo një kombinim i të gjithave.

10. Secili njeri e ka një këngë të preferuar e cila ia kujton atij një ngjarje emocionale nga e kaluara.

11. Është më e mirë të mos i tregoni qëllimet tuaja, sepse e humbni motivin për t’i arritur.

12. Askush nuk mund t’i kryejë disa punë në të njëjtën kohë.

13. Ne mund të jemi të afërt me përafërsisht 150 persona.

14. 80% e bisedave në të cilat merrni pjesë janë ankesa.

15. Truri juaj është më kreativ kur është i lodhur.

16. Neveria dhe befasia nuk konsiderohen emocione të vërteta.

17. Njerëzit janë më të sinqertë kur janë më të lodhur.

18. Kujtimet tuaja më të qarta sigurisht janë të gabuara.

Redaksia e revistës “Vlera”.
There are no comments

Add yours