3.1

Fiku

Spread the love

Studimet mjekësore kanë provuar dobitë e ndryshme të fikut. Ai përmban dezinfektues, ul kolesterolin dhe ka një përqindje të lartë sheqeri dhe është kështu një burim i mirë energjie. Sipas disa studimeve, të hash disa fiq çdo ditë, parandalohet kanceri. Fiqtë janë, gjithashtu, shumë të dobishëm për të organizuar punën e zorrëve. Përveç kësaj, fiqtë parandalojnë dhe kurojnë hemorroidet ose duke ngrënë disa fiq, ose duke zier gjethet e fikut dhe duke vënë pjesën e infektuar në ujë.

Fiku ka edhe të mira të tjera mjekësore. Një nga zbulimet më të rëndësishme është se fiku dhe ulliri janë ndër ushqimet më të nevojshme për rinimin e organizmit të njeriut. Prandaj Allahu i Lartësuar i përmend këta dy së bashku në suren et-Tin, ajeti 1: “Pasha fikun dhe ullirin”.

(Redaksia e revistës “Vlera”, nr. 16, shtator/tetor 2015, fq. 48)
There are no comments

Add yours