intl_arab2_183_wide

Gjithçka që duhet të dini për trajtimin e gripit gjatë shtatzënisë

Spread the love

Megjithatë, ekzistojnë disa mënyra përmes së cilave mund t’ia lehtësoni vetes këtë proces të vështirë.

A ndikon kolli ose gripi në foshnjën e pa lindur?

Të qenit e sëmurë me një grip normal, pavarësisht sa keq ju bën të ndiheni, nuk ndikon në shëndetin e bebes, transmeton Telegrafi.

A jeni më e prirë të sëmureni nga gripi gjatë shtatzënisë?

Gjatë shtatzënisë sistemi i imunitetit është më i dobët se zakonisht, gjë e cila ju bën më të prirë të sëmureni nga gripi. Por kjo nuk do të thotë se gripi do të jetë më i keq se zakonisht vetëm se jeni shtatzënë. Është e vërtetë se nuk mund t’i përdorni disa medikamente të caktuara, por ka shumë mënyra tjera përmes së cilave i lehtësoni dhimbjet. Kontrollojeni temperaturën e trupit dy herë në ditë kur jeni e sëmurë për t’u siguruar se nuk është shumë e lartë.

Si ta kuptoni a është grip apo keni ethe?

Me grip do të keni fyt të tharë, hundë të bllokuar, teshtima dhe koll. Gjithashtu mund të përjetoni dhimbje të kokë. Por ethet vijnë më shpejt, shkaktojnë dhimbje të muskujve, djersë, dhimbje të kokës dhe ju bëjnë të ndiheni tejet e lidhur.

Nëse nuk jeni e sigurt se cilën e keni, kontaktojeni menjëherë doktorin sepse kjo mund të jetë e dëmshme gjatë shtatzënisë.

Çfarë medikamente duhet të përdorni?

Është e këshillueshme t’i shmangni të gjitha medikamentet në 12 javët e para të shtatzënisë. Pas kësaj periudhe, këto barna guxoni t’i përdorni:

– Doza të vogla të paracetomolit

– Ilaçet natyrale

Ndërsa këto nuk guxoni t’i përdorni:

– Ibuprofenin

– Aspirinën

– Hapat/pijet për shërimin e gripit

– Antihistaminet.
There are no comments

Add yours