1.1

Këshilla mjekësore nga Hazret Imam Husejni

Spread the love

Këshilla mjekësore nga Hazret Imam Husejni

Një njeri u ankua për djegësimin (thartirën) që ishte ndezur në të, kështu që pothuajse i tëri ishte përmbledhur. Imam Husejni (a.s.) i kishte thënë: “Merr kumbulla dhe kjo do të largohet”.

Kumbullat janë janë të dobishme për djegësimin (apo thartimin) dhe ato relaksojnë nyjet, por mos hani shumë, sepse ato do të formojë ajër në nyje”.

Kumbullat në stomakun e zbrazët e qetësojnë lukthin por i formojnë gazrat”.

Hani kumbulla të pjekura, sepse ato krijojnë efekte që mbeten dhe eliminojnë dëme. Hani ato të qëruara, sepse ato janë të shëndetshme për secilin lloj të djegësimit dhe nxehtësisë që e largojnë nga trupi”.

(Redaksia e revistës “Vlera”, nr. 12, tetor 2014, fq. 42)
There are no comments

Add yours