manteli

“Manteli i vajzave”, bima që trajton problemet menstruale të femrave

Spread the love


Alqemila e rëndomtë (Alchemilla Xanthochlora), është një bimë që rritet në Angli. Gjethet e saj çelin nga qershori deri në shtator, ndërsa farat nga gushti deri në tetor. Kjo bimë eshtë vetë pjellore. Veçantia e kësaj bime janë gjethet me cepa të cilat i japin emrin e veçantë “Mantel i vajzave”.

“Mantel i vajzave” ka një histori të gjatë të përdorimit. Ajo përdoret kryesisht për trajtimin e plagëve, për diare dhe një sërë problemesh të grave, veçanërisht problemet menstruale. Alqemila ndihmon në ndalimin e shkarkimit vaginal dhe gjithashtu të gjakëderdhjes së tepruar.

Gjihashtu, ajo është e pasur me taninë, gjë që është përdorur në kohët e lashta për kurimin e plagëve të luftës.
There are no comments

Add yours