will

Mesazhi mrekullueshëm nga Stephen Hawking për personat me depresion

Spread the love

Stephen Hawking. është një nga mendjet më të ndritura të kohës sonë. AI është i njohur mirë për punën e tij në fizikën teorike, dhe u lind më 8 janar 1942 (300 vjet pas vdekjes së Galileos) në Oksford, Angli. Ai si fëmijë ka dashur të studioj matematikën, por kur filloi kolegjin ai studioi shkencat natyrore. Pastaj përgjatë vitit të parë në universitet atij filluan t,i shfaqenin simptomat e para (skleroza amiotrofike laterale). Doktorët i thanë se i kishin mbetur vetëm dy vjet e gjysmë për të jetuar.

Tani, në moshën 74 vjeç. ai vazhdon të jap mësimdhënie, të hulumtojë, dhe t,i japë botës mesazhe të mrekullueshme. AI thotë se pritjet e tij ishin  reduktuar në zero kur i ishte  dhënë diagnozën ALS. Që nga atëherë, çdo aspekt i jetës së tij ka qenë një bonus.

Për më tepër ndiqeni videon:
There are no comments

Add yours