Parandalimi nga vjedhja

Spread the love

Hyrje

Kjo video 2-minutëshe e përgatitur nga gazeta britaneze “Daily Mail” dhe e përkthyer nga redaksia e revistës “Vlera”, paraqet shtatë forma të parandalimit të vjedhjes, së pari e paraqet si kryhet një vjedhje ku pjesëmarrës janë: vjedhësi, ndihmësvjedhësi dhe viktima, pastaj e tregon mënyrën se si parandalohet kjo vjedhje. Shikim të këndshëm!

  1. Bllokimi te shkallët lëvizëse

Bllokuesi, objektivi, xhepisti

Bllokimi, kapja

Parandalimi?

Përdorni xhepat e brendshëm

  1. Trullosja në park

Trullosësi, xhepisti, objektivi

Parandalimi?

Mbani gjërat me vlerë PRANË SYVE tuaj dhe rripat rreth KRAHËVE tuaj

  1. “Ndihmësi” i makinës së parave të gatshme (bankomatit)

Njëri xhepist dikton PIN-in (numrin personal identifikues), provon ta kthej vëmendjen larg nga bankomati

Xhepisti tjetër merr kartën e nxjerrur jashtë

Parandalimi?

Përdorni ÇANTË DORE ose KULETË për të mbuluar pamjen nga prapa

  1. Pengimi te stacioni i autobusit

Xhepisti pengon çantën tuaj me një GAZETË

  1. Xhepisti te rruga e autobusit

Xhepisti hap zinxhirin e çantës PAK NGA PAK si dhe e ndjek viktimën

Parandalimi?

Mbajeni çantën afër anës tuaj

  1. Mbulimi i tavolinës së kafenesë

Xhepisti dikton TELEFONIN mbi tavolinë, xhepisti mbulon telefonin me një gazette ose hartë

  1. Shansi i fotografisë

Xhepist i parë, viktima e dyfishtë, viktima kthen vëmendjen LARG nga gjërat e vlefshme, xhepisti i dytë merr çantën, xhepisti i parë merr telefonin nga xhepi i pasmë, INJORIMI dhe ju do të humbasë atë

Parandalimi?

Mbajini gjithmonë gjërat e vlefshme në largpamësi ose pranë vetes

(Përktheu dhe përshtati: redaksia e revistës “Vlera”)
There are no comments

Add yours