3.1

QËNDRONI LARG KONFLIKTEVE BRENDA FAMILJES

Spread the love

Autor: Prof. Dr. Ekber EJDI

Shtëpia është foleja e fëmijës. Fëmija në të ndjen ngrohtësi dhe ndihet i qetë, nëse prindërit janë të afërt dhe dashamirës ndaj njëri-tjetrit, fëmija folenë e gjen të ngrohtë dhe të rehatshme dhe ndihet i qetë dhe i sigurt në të. Në këtë qetësi lulëzojnë talentet dhe potencialet e tij të dhuruara nga Zoti. Kurse grindja dhe konfliktet brenda familjes ambientin e shtëpisë për fëmijët e bëjnë të pasigurt dhe bën që ata të ndihen si zogj pa krahë dhe pendë.

Në kohën gjersa janë të zemëruar dhe grinden me njëri-tjetrin, prindërit nuk janë në dijeni si ndihen fëmijët e tyre! Ata do të dëshironin të largohen nga ajo fole (shtëpia) dhe të bredhin rrugëve e rrugicave, por të tmerruar nga frika struken në një qoshe të shtëpisë dhe vuajnë. Njëri prej kujtimeve më të hidhura të jetës së fëmijëve është shikimi i grindjeve të prindërve. Fëmijët e tillë deri në fund të jetës do të jenë njerëz me komplekse, pesimist, nervoz dhe të hutuar.

Statistikat tregojnë se pjesa dërmuese e fëmijëve rrugaçë dhe të varur nga droga janë pikërisht nga këto familje. Në kohën kur prindërit grinden me njëri-tjetrin, fëmija i gjorë i cili i do të dy prindërit, s’di si të veprojë, cilin prej tyre ta mbrojë, andaj fajëson veten dhe fillon të qajë ose bëhet nervozë dhe zemërak.

(Revista “Vlera”, nr. 7, nëntor 2011, fq. 40-41)
There are 2 comments

Add yours
  1. Rastrear Celular

    É muito difícil ler os e-mails de outras pessoas no computador sem saber a senha. Mas mesmo que o Gmail tenha alta segurança, as pessoas sabem como invadir secretamente a conta do Gmail. Compartilharemos alguns artigos sobre crackear o Gmail, hackear qualquer conta do Gmail secretamente sem saber uma palavra.


Post a new comment