df1e6e173c0c63a33ee4d9f39b0a6a24

Si milingona e Solomonit 

Spread the love

Si milingona e Solomonit 

Ka prej jush, mikesha e miq, që e njohin më mirë se unë rrëfenjën për milingonën e Solomonit. Jo vetëm kaq, por edhe aplikimi i kësaj rrëfenjëje për të komentuar një varg të caktuar nga Libri i Shenjtë.

Sidoqoftë, flitet për një rast kur armiqtë i vënë zjarrin një tempulli fetar në Jerusalem. Atëbotë reagojnë të gjithë për të shpëtuar faltoren. Kjo “të gjithë” në kohën e Solomonit përfshinte krijesat e dukshme e të padukshme.

Por në atë nxitim ra në sy një milingonë që ngutej dhe ajo për të fikur zjarrin me ca stërkala uji që mbante mbi trup. I thanë, jo pa tallje: Beson te ndihma jote, vërtetë? Dhe milingona tha:

“E kam të domosdoshme të dëshmoj para Zotit se cilën anë mbaj.”

Do të doja të isha si milingona e Solomonit.

 

 

Huazuar nga Prof.Dr. Eqrem Kryeziu