2.1

Të qenurit shembull për fëmijën

Spread the love

Një ditë një fëmijë i vogël ishte hedhur nga kati i dytë i ndërtesës. Falë Zotit shpëtoi mirë me disa plagë të lehta. Kur prindërit e pyetën përse kishte vepruar ashtu, ai iu përgjigj: “Kështu është hedhur edhe Supermeni”.

Fëmija vëzhgon me vëmendje çdo gjë që ndodh përreth tij, dhe merr si shembull veprimet e njerëzve që shikon. Ne duhet t’iu ofrojmë atyre shembuj pozitivë për të qenë një model i mirë për ta.

Kur fëmija sheh prindërit e tij që pinë cigare, ai kërkon të bëjë të njëjtën gjë. Kur ai sheh prindërit e tij që falin namaz, edhe ai falet bashkë me ta. Një fëmijë që vazhdimisht ndjek filma me aksione, i pasqyron ato në veprimet e tij.

Tregohet se një gaforre pyet të voglin e saj se përse ecte shtrembër. Ai përgjigjet: “Që kur kam lindur ju kam parë juve që ecni në këtë mënyrë. E si mund të eci unë ndryshe?”

Ky lloj modeli që ndjek fëmija vazhdon gjatë gjithë jetës. Fëmija merr si shembull prindërit dhe mundohet të veprojë si ata.
There are no comments

Add yours