Black and Blue Summer Photo Life Quote Instagram Post (3)

DHJETË THËNIE TË MENÇURA (3)

Spread the love

Vazhdim

SHOQËRIA

Një shoqëri delesh me kohë lind një qeveri ujqërish”.

(Bertrand de Jouvenel, 1903-1987, filozof francez)

* * *

LIBRI

Librat janë për njerëzit që urojnë të ishin diku tjetër”.

(Mark Twain, 1835-1910, shkrimtar amerikan)

* * *

JETESA SI PARAZIT

Gjithkush dëshiron të jetojë në kurriz të shtetit. Ata harrojnë se shteti jeton në kurriz të të gjithëve”.

(Frédéric Bastiat, 1801-1850, shkrimtar dhe economist francez)

* * *

PËRQENDRIMI

Mos qaj për të shkuarën, mos ëndërro për të ardhmen, përqendro mendjen tek e tashmja”.

(Siddhartha Gautama Buddha, 563-483 p.e.s., mësues dhe mjeshtër, themelues i Budizmit)

* * *

MIRËSIA

Mos i bëj të tjerëve atë që s’të pëlqen të ta bëjnë ty”.

(Sokrati, 470-399 p.e.s., filozof i njohur antik grek)

* * *

NËSE NUK KA ZOT!

Nëse nuk ka Zot, çdo gjë është e lejuar!

(Fyodor Dostoyevsky, 1821-1881, novelist, shkrimtar, eseist, gazetar dhe filozof i njohur rus)

* * *

JETA

Jeto sikur do vdesësh nesër, mëso sikur të duhet të jetosh gjithmonë”.

(Mahatma Gandhi, 1869-1948, aktivist indian dhe lider i lëvizjes për pavarësinë e Indisë nga sundimi anglez)

* * *

PUNA

Bëj punën që do, dhe nuk do të të duhet të punosh kurrë”.

(Konfuçi, 551-479 p.e.s., filozof, politikan dhe mjeshtër antik kinez)

* * *

EKZISTENCA

Mendoj, pra jam”.

(René Descartes, 1596-1650, filozof, matematikan dhe shkencëtar francez)

* * *

VDEKJA

Vdekja s’duhet të na shqetësojë pasi kur ne ekzistojmë vdekja nuk ekziston, dhe kur vdekja ekziston, ne s’do të jemi më”.

(Epikuri, 341-270 p.e.s., filozof antik grek)

Vazhdim
There are 15 comments

Add yours

Post a new comment