kubra-dagli_8867-1050×700

Femra muslimane në sport…(VIDEO)

Spread the love

Trupi i njeriut u krijua për aktivitetin fizik. Trupat tanë janë të dizajnuara në mënyrë të përsosur për të përmbushur nevojat tona themelore dhe për të arritur atë që kemi vendosur të bëjmë.

Ushtrimi i rregullt stimulon një mori rrjetesh brenda trupit tonë, i cili përfiton të gjitha proceset tona të brendshme nga funksioni i sistemit imunitar në ekuilibrin emocional. Përveç humbjes së peshës, rrahjes së depresionit dhe luftimit të PMS, gratë që ushtrojnë rregullisht ose luajnë lojëra sportive kanë tendencë të kenë një imazh më të mirë të trupit pavarësisht nga forma ose madhësia e tyre aktuale, shkruan REVISTA …VLERA

Gratë muslimane ballafaqohen me shumë pengesa në sport dhe stërvitje, të tilla si ndalimet e hixhabit, varfëria në shkallë të gjerë dhe jotoleranca fetare. Por një prej pengesave më të mëdha vjen nga brenda komuniteteve të tyre.

Besimi se pjesëmarrja e grave në sport dhe stërvitje në publik është e papranueshme rrjedh nga dëshira për të mbrojtur meshkujt, si dhe modestia e grave. Në një diskutim të kohëve të fundit që kisha mbi futbollin e femrave, një grua argumentoi se vrapimi dhe kërcimi përpara njerëzve rrezikon dinjitetin e një gruaje dhe se lëvizjet e tilla ekspozojnë shumë trupin e një gruaje.

Por kjo është një temë mbi të cilën opinionet janë shumë të ndara. Për më tepër shikoni videon e mëposhtme:

https://www.facebook.com/musclemadnesspro/videos/1999805633378058/
There are no comments

Add yours