a691c6de9bf14ded4ff72a0189223e52

Përgjigja ishte më e shpejtë se thirrja

Spread the love

Gruaja e Krishtere  “Ku je o Muhammed.

Kombi yt vrau vajzën time duke festuar ditën tënde të lindjes.

Përgjigja ishte më e shpejtë se thirrja

 

Në vitin 1953, në qytetin Sidon në jug të Libanit, ishte ditë e lindjes së Profetit alejhi selam. Muslimanët ishin duke festuar. Në një nga ritualet festive në Liban shkoi një zjarrë në ajër. Një plumb endacak ra mbi kokën e një vajze të krishterë nga familja Ghattas. Ajo ishte një familje e njohur në atë qytet. Njerëzit e rajonit nxitojnë ta çojnë vajzën në Spitalin Dr.Ghassan Hamoud. Por mjekët nuk e shëruan dot këtë vajzë dhe i thanë familjes së saj ta lëviznin e ta mernin menjëherë ta dërgonin në Spitalin Universitar Amerikan në Bejrut për shkak të seriozitetit të gjendjes së saj. Vajzën e çuan menjëhetë në Spitalin Universitar Amerikan në Bejrut. Mjekët më të famshëm të Libanit u takuan me një personel mjekësor amerikan për të trajtuar vajzën. Por vrima në kokë ishte e fortë dhe gjakderdhja filloi të shtohej. Edhe mjekët ishin në deficit me të dhe i zhgënjyen familjarët. Pra nëna nxitoi nga thirrja ndërsa ishte e krishterë.

Ku je o Muhamed. Ku je ti, që të thërrasin të dërguarin e muslimanëve ndërsa më plagosën për vdekje vajzën time?! Eja dhe shiko se çfarë kombi është kombi i juaj dhe çfarë i bënë vajzës sime, ndërsa lotët e saj po derdheshin non stop dhe po thoshte se ata muslimanët më vranë vajzën time për të festuar lindjen tuaj. Në të njëjtin moment mjekët ishin në dhomë me vajzën. Nominuan një mjek për të dalë te nëna dhe t’i thotë asaj: Eja dhe thuaji lamtumirë vajzës tënde dhe shikoje për herë të fundit. Vajza jote është me një paradoks për jetën. Rrënqethja filloi në trupin e nënës, këmbët nuk mund ta duronin më trupin. Duke lëvizur shumë ngadalë, ishte shumë e rëndë për nënën dhe për momentet e fundit me vajzën e saj. Nëna hapi derën e dhomës! Dhe aty ndodhi befasia! Vajza ulëret ndërsa ishte e ulur në shtratin e saj në dhomë duke thënë: Mbylle derën nënë, nxito nënë, mos e lësho! Mami nxito mbaje mos e lër të dalë! Nëna ndalon së foluri e tronditur nga situata! Pra, çfarë është kjo? Kush është ai që e shikon? Si u zgjua vajza nga koma dhe foli? Shumë pyetje në imagjinatën e nënës në sekonda. Dhe disa momente!

Nëna tha, bijë kë don që ta mbaj? Për kë e ke fjalën, bija ime? Dhe përgjigja ishte e që tronditi nënën dhe të gjithë ata që ishin prezent. Është Muhammedi i Dërguari i Allahut alejhi selam, nënë… Muhamedi, i Dërguari i Allahut dhe paqja mbi të hyri në dhomën time dhe vuri dorën e tij në kokën time. Pra plaga shkoi dhe ma shëroi dhe gjaku më iku. Dhe kur e hape derën ai doli dhe më erdhe ti mami. Kështu nëna me vajzën shqiptuan dëshminë, shehadetin, para gjithë atyre që ishin prezent në momentin e tyre të veqantë. Familja e Ghattas në Sidon iu dorëzuan Islamit së bashku me një staf të tërë mjekësh amerikanë. Kjo është feja e Islamit. Një nënë e krishterë e një krishteri tha: O Muhamed, paqja qoftë mbi ty që mu përgjigje thirrjes.

Shumica e njerëzve të Libanit e dinë këtë incident…