2.6

20 raste kur duhet të jesh i heshtur

Spread the love
Kush ruan gojën dhe gjuhën, e ruan dhe e largon shpirtin e tij nga problemet”.
1. Të jesh i heshtur – në kulmin e zemërimit.
2. Të jesh i heshtur – kur ju nuk i keni të gjitha faktet.
3. Të jesh i heshtur – kur ju nuk e keni verifikuar gjithë ngjarjen.
4. Të jesh i heshtur – në qoftë se fjalët e tua do të ofendonin një person të dobët.
5. Të jesh i heshtur – kur është koha për të dëgjuar.
6. Të jesh i heshtur – kur je i shtyrë për t’i bërë gjërat hyjnore të pavlefshme.
7. Të jesh i heshtur – kur ju jeni të prirë për të bërë shaka në lidhje me një mëkat.
8. Të jesh i heshtur – në qoftë se ju do të turpëroheni për fjalët e juaja më vonë.
9. Të jesh i heshtur – në qoftë se fjalët e juaja do të përcjellin përshtypje të gabuar.
10. Të jesh i heshtur – nëse çështja nuk është punë e juaja.
11. Të jesh i heshtur – kur ju jeni të prirë për të treguar një gënjeshtër.
12. Të jesh i heshtur – në qoftë se fjalët e tua do të dëmtonin reputacionin e dikujt tjetër.
13. Të jesh i heshtur – në qoftë se fjalët e juaja do të dëmtonin një miqësi.
14. Të jesh i heshtur – kur keni ndjenja kritike apo kur doni të kritikoni.
15. Të jesh i heshtur – në qoftë se ju nuk mund të thoni diçka pa bërtitur.
16. Të jesh i heshtur – në qoftë se fjalët e juaja do të kishin një reflektim të dobët për Zotin ose miqve dhe familjes tuaj.
17. Të jesh i heshtur – në qoftë se ju do të pendoheshit për fjalët e tuaja më vonë.
18. Të jesh i heshtur – në qoftë se ju keni thënë tashmë atë fjalim më shumë se një herë.
19. Të jesh i heshtur – kur ju jeni të prirë për të kënaqur një person të ligë.

20. Të jesh i heshtur – kur nga ju kërkohet puna.

(Redaksia e revistës “Vlera”, nr. 20, tetor/nëntor 2016, fq. 17)
There are no comments

Add yours