Arab-Coalition-Raid-Yemen

Arabia Saudite dhe aleatët e saj, brenda tre muajve vranë 68 fëmijë të varfër në Jemen….

Spread the love

Arabia Saudite dhe aleatët e saj , në Jemen brenda tre muajve vranë 68 fëmijë të varfër në Jemen. Kjo ndodhi nga Korriku deri në shtator të vitit 2017.

Dokumenti thekson se koalicioni saudit ka kryer të paktën 20 sulme ajrore në vende të ndryshme në Jemen, disa prej të cilave synojnë aty ku shkolla dhe shtëpi.

Sipas Agjencisë UNICEF për Mbështetjen e Fëmijëve, më shumë se 5,000 fëmijë humbën jetën ose pësuan plagë gjatë luftës në Jemen, mesatarisht pesë fëmijë në ditë. Mbi 11 milionë fëmijë të Jemenit janë në gjendje të dukshme për ndihmë humanitare.

Epidemia e urisë dhe kolera janë gjithashtu rezultatet e agresionit saudit në këtë tokë.
There are no comments

Add yours