1472408278_hz-muhammed

Fraza nga Pejgamberi Muhamed (S.A.A)

Spread the love

“Nuk ka varfëri më të madhe se sa padituria, pasuri më të madhe se sa mendja, vetmi më frikësuese se egoizmi dhe ndihmesë më të madhe se konsulltimi”

“Anjë mendje nuk është më e dobishme sesa mendja e kujdeshme. Nuk ka origjinë dhe prejardhje më të mirë se sa morali dhe nuk adhurim më të mirë se fslenderimi”

“Fjalën e shkatërron gënjeshtra, diturin e shkatrron harresa, pakujdesia e shkatrron adhurimin, bujarinë e shkatrron neglizhenca, trimërin e shkatrron zullumi, bukurinë e shkatrron egoizmi, dhe prejardhjen familjare e shkatrron të levduarit me të”

“Gjithmonë thuaje të vërtetën , mos të dalë e pavërteta asnjëherë nga goja; kurrsesi mos tento kah tradhtia,; frikësohu nga Zoti sikur je duke e parë Atë; pasurin dhe jetën flijoje për fenë tënde; përfito sjelljen e mirë dhe largohu nga sjellja e keqe”

“Tri gjëra janë prej morali të lartë: Të punosh në vazhdimsinë e lidhjes me atë që e ka ndërprerë me ty; t’i dhurosh atij që nuk të jep dhe të faalesh atë që të bën zullum”

“Tri gjëra janë shpëtuse; përmbajtja e gjuhës, qarja për mëkatet dhe mosdalja nga shtëpia(duke mos pasur për qëllim largimin nga shoqërimi ne njerëzit e pamoralshëm).”/REVISTA VLERA/
There are no comments

Add yours